juiste maat sieraden


Armbanden
De maten die worden vermeld bij de armbanden, zijn de centimeters van de armband zonder bails en dergelijke.
De maten worden met name vermeld bij elastische armbanden, omdat deze het mooist vallen als het precies past. Bij elastische armbanden zijn de standaard maten:
vrouw: 16cm
man: 18/20cm
kind
kind >8 jaar: 13cm
Het beste kun je met een meetlint de gewenste omtrek rond je pols meten.
 
Colliers
De maten die worden vermeld bij de colliers, zijn de centimeters van de ketting zelf zonder hangers en dergelijke, als je het als open ketting langs een liniaal zou leggen.
De standaard maten:
vrouw: 40cm
man: 45cm
kind: 38cm
Het beste kun je met een meetlint de gewenste omtrek rond je hals meten.
We hebben op real size paspoppen onze producten gefotografeerd zodat je de verhoudingen beter in kunt schatten.
 

Enkelbandjes
De maten die worden vermeld bij de enkelbandjes, zijn de centimeters van het enkelbandje zonder bails en dergelijke. Bij verstelbare exemplaren zie je een 'van-tot-maat'.

Meet dus simpelweg je enkel op met een meetlint op de plek waar je de enkelband wil dragen en je weet je maat.
 
Hangers
Bij hangers is de lengte gemeten inclusief het bailtje (ringetje waar de hanger aan zit), breedte is op het breedste punt gemeten, dikte is op het dikste punt gemeten.
We hebben op real size paspoppen onze producten gefotografeerd zodat je de verhoudingen beter in kunt schatten.
 

Oorbellen
Bij oorstekers staat de grootte van de steen vermeld, dikte is dikte van de oorbel (zonder steker) zelf.

Bij oorhangers is de lengte gelijk aan de hoogte van de oorbel gemeten vanaf waar deze het oorgaatje in gaat, breedte is de afmeting op het breedste punt, dikte is op het dikste punt gemeten.

Ringen
Alle ringmaten in deze shop zijn vermeld als mm, dat is het totaal aantal millimeter van de binnenkant, diagonaal (en precies in het midden) gemeten. Weet je niet welke maat je nodig hebt? Neem dan een ring die je al hebt en prettig vindt zitten en meet deze op.
Er zijn nog wel andere methodes, maar dit is simpelweg de makkelijkste en meest precieze en kan door iedereen worden gedaan.
Heb je geen (passende) ring voorhanden, dan kun je het volgende doen: neem een ijzerdraadje en maak hier een ringetje van om je vinger, dat niet te strak en niet te los zit. Deze kun je dan opmeten zoals hierboven beschreven.
Wij meten iedere ingekochte ring zelf na met de bovenaan beschreven methode! Succes!
NB: past je bestelde ring niet en is het niet onze meetfout, dan kun je deze het beste op maat laten maken (verkleinen is bij de meeste juweliers rond de €5, vergroten rond de €7,50).
Retourneren mag altijd natuurlijk, maar dan zijn de verzendkosten voor eigen rekening.
Facebook
Twitter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »